Logo Lab9
Logo Lab9
Logo Lab9
Logo Lab9

Blog - Apple

15 September 2020

Apple lanceert aanzienlijk snellere iPad van de achtste generatie

SQ-BlogAppleiPad

Populairste iPad-model nog sneller dankzij de A12 Bionic met Neural Engine.

Apple heeft vandaag de iPad van de achtste generatie met de snelle A12 Bionic-chip geïntroduceerd, waarmee het instapmodel van de iPad-serie nu voor het eerst een Neural Engine heeft.

 

Aan een zachte prijs krijg je de populairste en voordeligste iPad-voordelen, zoals een schitterend 10,2-inch Retina-display, geavanceerde camera’s en een batterij voor een hele dag.

De nieuwste iPad is er dankzij de A12 Bionic-chip heel veel sneller op geworden. Zo werkt de CPU 40 procent sneller en liggen de grafische prestaties twee keer zo hoog.

 

Dankzij de A12 Bionic, alle voorzieningen in iPadOS en Apple Pencil (1e generatie) is de nieuwe iPad ideaal om onder andere op te tekenen, maar je kunt er net zo gemakkelijk notities op maken of bestanden op annoteren. Bovendien is iPad licht, handzaam en uitermate robuust, en ook nog eens voorzien van supersnel mobiel internet, ondersteuning voor gigabit-class LTE en een batterij voor een hele dag, dus je kunt hem overal waar je wilt voor van alles en nog wat gebruiken. En met Touch ID heb je aan één vinger genoeg om je iPad te ontgrendelen terwijl al je belangrijke gegevens goed afgeschermd blijven.

 

iPadOS 14 komt op woensdag 16 september uit en is beschikbaar voor alle ondersteunde iPad-modellen, waaronder de nieuwe iPad van de achtste generatie. In iPadOS 14 zitten allerlei nieuwe features en lay-outs die volledig zijn toegespitst op de functionaliteit van iPad, het grote Multi-Touch-display en de verkrijgbare accessoires. Ook zijn de mogelijkheden voor Apple Pencil in iPadOS 14 verder uitgebreid, zodat je makkelijker notities maakt en meer kanten op kunt met je handgeschreven notities.

 

iPadOS 14 is vanwege allerlei iPad-specifieke snufjes een ervaring op zich:

  • Nieuwe lay-out voor binnenkomende telefoontjes en FaceTime-gesprekken, Siri-interacties en de zoekfunctie, zodat je niet uit het oog verliest waar je mee bezig was.
  • Een universele zoekfunctie om snel vrijwel alles te vinden, van apps, contactpersonen en bestanden tot het antwoord op veelgestelde vragen over mensen en plaatsen.
  • Nieuwe navigatiekolom in apps als Foto’s en Bestanden plus een gestroomlijnde knoppenbalk, zodat alle regelaars op één plek zitten.
  • Widgets in een nieuw jasje met actuele informatie op het beginscherm.

 

© Sam Vandoorn - Lab9 Stores